امروز جمعه 02 آذر 1403 http://yazd.cloob24.com
0

بیان مسئله

اگر از شما بخواهندکه کلمه ی املا را بنویسید، دو حالت ممکن است پیش بیاید:

1 – نوشتن به همراه همزه (املاء)

2- نوشتن بدون همزه (املا)

آیا می دانید که کدام شکل صحیح است؟ با کمی تامّل می توان فهمید که شکل دوم صحیح است! امّا اگرکلمه ی املا رابه کلمه دیگری اضافه کنیم آنگاه باید به همراه ((ی)) آن را نوشت.(مثال: املای فارسی) بسیار دیده شده است که دانش آموزان دوره ابتدایی (حتی دوره های بالاتر) به درس املا علاقه ی زیادی ندارند و درنوشتن املادچارمشکلاتی فراوان هستند.(مثل نوشتن کلمه ی املا)

اگر خواسته باشیم یک نامه یا متنی را بنویسیم حتما باید به املای کلمات داخل آن متن یا نامه تسلّط داشته باشیم و اگر املای کلمه را به یاد نداشته باشیم در نوشتن آن دچار مشکلاتی فراوان می شویم.از سوی دیگر اگر دانش آموزی از پدر یا مادرش املای کلمه ای را پرسید و والدینش شکل صحیح آن کلمه را ندانند نگرش و دید فرزند نسبت به پدر، مادر و حتی درس خواندن و مدرسه رفتن هم عوض می شود. (ایجاد نگرش منفی).فرض کنید معلّمی در یک متن املا 100 کلمه گفته باشد و دانش آموزی 20 کلمه را غلط نوشته باشد، به او صفر می دهیم و این در صورتی است که اگر از تناسب استفاده کنیم باید به او 16 داد.پس املا ارزشیابی صحیحی ندارد.

0

اهداف تحقیق

1- شناخت علل و عواملی که در گوشه گیری و انزوا طلبی دانش آموزان مورد نظر درکلاس موثرند.

2- توجه به کودکان منزوی از جانب والدین و معلمان آنها و جلوگیری از عواقب بعدی این اختلال رفتاری.

3- کمک به کودکان گوشه گیر و خجالتی و تلاش برای اجتماعی شدن آنها و کشف استعداد و توانایی های بالقوه آنها و ایجاد روحیه مشارکت و تعامل اجتماعی در آن.

اهمیت و ضرورت تحقیق

اهمیت موضوع در این است که چون دانش آموزان دوره ابتدایی و راهنمایی در سنین حساسی قرار دارند اگر این اختلال رفتاری مورد توجه و سپس درمان نشود باعث مشکلات رفتاری و شخصیتی در آینده خواهد شد. اگر نتایج این تحقیق به گونه ای باشد که بتواند راهکارهای مفیدی به معلمین ارائه دهد شاید کمکی باشد جهت رفع کمرویی دانش اموزان در مدارس.

سوالات تحقیق

معلم تا چه میزان می تواند در کاهش کمرویی دانش آموزان موثر واقع شود؟

تشکیل گروههای کوچک درسی در کلاس تا چه میزان در کاهش کمرویی موثر است؟

0

کودک در این دوره می داند. که ابراز باره ای از واکنش ها ی عاطفی مانند ترس یا حسادت های کودکانه اورانزد بزرگترها وهم سالانش به عنوان یک بچه ی ضعیف وترسو نشان می دهد. بنا بر این سعی بسیار می کند. که به تدریج این قبیل واکنش های عاطفی را کنترل کند.وازنظردیگران مخفی سازد.کودکان به طورطبیعی مهربان وبا محبت هستند. کوچک ترین توجه انان را راضی می کند. و یک لبخند از سوی معلم در های محبت ومهربانی وخوش بینی به دنیا را به سوی انها می گشاید. کودکان هرچه بزرگ تر می شوند.محبت های خود را به صورت زبانی وکلامی نشان می دهند.درحالی که در سن قبل از دبستان محبتهای خود را به صورت عملی مانند بوسیدن.دراغوش گرفتن ونوازش کردن ابراز می کردند. گاهی نیز کودک ابراز محبت خود رابه صورت غیرمستقیم وفقط با حرکات وحالات چشم وتغییر در چهره نشان می دهد. حال اگر معلم بتواند. به این ویژگی عاطفی کودک یعنی نیاز به محبت باسخ گوید.

0

مقدمه

انشا در لغت یعنی ایجاد – ابداع و خلق کردن است. انشاء فرزند اندیشه است، فعالیت ذهنی بسیار پیچیده ای است که به مراتب از خواندن دشوارتر است. نوشتن در گرو خلاقیت ذهنی و مستلزم تخیل و تفکر و رشد و فهم آدمی است.

درس انشاء یکی از مواد مرتبط با ذهنیت اخلاقیت ذهنی، تصویرسازی و صحنه آفرینی است. اهمیت آن در برنامه های درسی دوره های مختلف به قدری است که می توان آن را زمینه ساز یادگیری خلاق عادت به تفکر، تأمل و تدبر دانست. به ویژه آنکه بیشتر پژوهش ها ارتباط میان درس انشاء و عادت مطالعه را مورد تأیید قرار داده اند.

پایه و اساس هر نوشته ای حروف و جملاتی است که در مدارس آموزش داده می شود. درس انشاء یکی از مفیدترین ابزارهای آموزش نوشتن است.

انشاء از نظر کاربردی در زندگی دانش آموزان نقش بسزایی دارد، زیرا بخش بزرگی از ارتباطات در محیط مدرسه و خارج از آن از طریق نوشتن فراهم می شود.

دانش آموزان به وسیله انشاء می توانند با ترکیب کردن آموخته های خود اثری نو به وجود آورند و از آن لذت ببرند. ساعات انشاء باید برای معلمان و دانش آموزان خوشایند و دلپذیر باشد.

انشاء می تواند به دانش آموزان نیروی ابتکار و ابداع بدهد. پس به وسیله انشاء دانش آموزان می توانند استعدادهای نهفته خویش اطلاع حاصل کنند و بتوانند استعدادهای بالقوه خویش را شکوفا کنند.

0

مقدمه

سطح سواد و تحصیلات خانواده یکی از عوامل مهم پیشرفت بشر در جهان امروز است. بی سوادی در تمام ابعاد زندگی انسان می تواند تأثیرات زیادی داشته باشد. مطالعات نشان داده است که بین سطح سواد والدین و نمرات دانش آموزان رابطه وجود دارد و جامعه برای رسیدن به بالاترین سطح از پیشرفت در علوم و تکنولوژی نیاز به والدنی دارد که با درک عمیق و جامع و کامل از مسایل راه درست را به فرزندانشان نمایش دهند و این موضوع به دست نمی آید مگر این که والدین با سواد باشند.

سطح سواد و تحصیلات خانواده یکی از عوامل مهم پیشرفت بشر در جهان امروز است. بی سوادی در تمام ابعاد زندگی انسان می تواند تأثیرات زیادی داشته باشد. مطالعات نشان داده است که بین سطح سواد والدین و نمرات دانش آموزان رابطه وجود دارد و جامعه برای رسیدن به بالاترین سطح از پیشرفت در علوم و تکنولوژی نیاز به والدنی دارد که با درک عمیق و جامع و کامل از مسایل راه درست را به فرزندانشان نمایش دهند و این موضوع به دست نمی آید مگر این که والدین با سواد باشند.

بی سوادی، ریشه و اساس بسیاری از مسائل اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و بی نظمی ها و آسیب های مادی و روحی و روانی در اکثر کشورهای جهان سوم است. بررسی ها بیانگر این واقعیت تلخ هستند که بی سوادی و کم سوادی گرچه مسئله ی حاد کشورهای جهان سوم است، ولی مشکل جدید کشورهای پیشرفته ی صنعتی نیز هست و در تمام جوامع شاهد این موضوع هستیم که باید بین سطح سواد و تحصیلات و پیگیری آن ها در وضع تحصیلی دانش آموزان رابطه ی مستقیم وجود دارد و پاسخ این سوال واضح است که چگونه والدین بی سواد می توانند به خوبی مشوق و راهنمایی برای فرزندانشان در راه کسب علم و دانش باشند؟

اهمیت این پژوهش در آن است که با شناخت عمیق تر و بیش تر نوجوانان و دانستن مسائل و ویژگی های خاص هر گروه از کودکان و نوجوانان که آینده سازان مملکت اسلامی و امید های آینده جامعه ما می باشند نخست قادر به تشخیص آن‌ها از سایر کودکان می شویم و دوّم ارائه‌ی راه حل ها و راهنمایی های مناسب، جهت رفع و یا حداقل، بهبود مشکلات این گروه از نوجوانان می باشد تا بتوانیم با داشتن نیروی جوان تحصیل کرده و با درک و شعور به بالاترین درجات در سصح علم و دانش و تکنولوژی برسیم.

برطبق بررسی های انجام شده از پرسش نامه ها، نظرات دانش آموزان دلایل کسب نمرات کم و به دست نیاوردن موفقیت زیاد به شرح ذیل عنوان گردیده است:

والدین دانش آموزان با نمرات کم که اکثرا یا بی سواد بوده یا فاقد تحصیلات زیادی بوده اند به دلیل نا آگاهی از شرایط و اوضاع و احوال مدرسه و محیط آموزشی نتوانسته اند راهنمای خوبی برای فرزندانشان باشند.

با قاطعیت می توان گفت در مقایسه والدین تحصیل کرده و والدین بی سواد، والدین تحصیل کرده در تربیت و تعالی فرزندان خود و به دست آوردن نمرات مطلوب موفق تر بوده اند.

0

چکیده

با توجه به توسعه کمی مدارس در سال های اخیر و عدم توجه کافی به کیفیت و استانداردهای آموزشی، هم اکنون افت تحصیلی در مدارس به عنوان یک معضل اساسی مطرح است و پیش بینی می گردد در آینده نیز این معضل تشدید گردد. هر ساله بخشی از منابع و استعدادهای بالقوه انسانی و اقتصادی جامعه در مدارس با عناوین اخراج، ترک تحصیل و انصراف، مردودی در دروس و مشروطی ضایع می گردد و علاوه بر آن آثار و پیامدهای ناگواری نیز در حیات فردی، خانوادگی افراد بر جای می گذارد و نابسامانی های اجتماعی فراوانی را نیز بوجود می آورد.


0

تربیت دینی و نقش معلم درتربیت دینی آورده شده است. به عنوان مثال دانشمند مسلمان (ابن سحنون) در خلال نظرات تربیتیش درمورد نقش معلم درتربیت دینی نکاتی رامطرح کرده است.(صفحات74 تا 80). نمونه دیگری از این دانشمندان (قابسی) است که در مورد مسئولیتهای معلم درتربیت اظهار نظر کرده است.(صفحات149تا151).

- سیری درتربیت اسلامی

در این کتاب که در مورد مراحل تربیت اسلامی سخن گفته، اشاره ای به محیط مدرسه و نقش معلم و مربی درتربیت فرد کرده ونقش معلم رانقش کلیدی توصیف کرده، به گونه ای که ممکن است فرد همه چیز را از معلم خود نمونه برداری کند و نکات دیگر.(صفحات 124تا126).

- نقش معلم درتربیت دینی-نوشته محمد داوودی-جلد اول-پژوهشکده حوزه و دانشگاه.

نتیجه: به رغم ایجاد یک نظام تعلیم و تربیت مدرن و نوین،نقش معلم درتربیت دینی بچه ها نه تنها کاهش نیافته بلکه به دلیل هجوم انواع فرهنگهای نامطلوب بر اذهان و افکار نسل جدید، وظیفه معلم سنگین تر نیز شده است؛ زیرا آینده جامعه وامت در دست معلم است.اگر او نتواند افراد مفید و هماهنگ با اهداف جامعه تربیت کند،یک ملت رابه تباهی می کشاند.لذا متولیان امر تعلیم وتربیت در کشور به اهمیت موضوع باید توجه کافی را داشته باشند وبا تقویت نهادهای تربیت معلم،معلمان ورزیده،با دانش ومتدین تحویل مکاتب دهند.